Historisk side. Vil ikke blive opdateret.
Historic page. Will not be updated.
Højttaler_ikon

Højttalersiden

Højttaler_ikon

Højttalere er nok den del af HiFi selvbyggerverdenen som er lettest at gå til for nybyggere. Dette skyldes, at selve udformning kan bearbejdes med almindelige sløjd redskaber og elektronikken er på et let tilgængeligt niveau.

Den letteste måde at blive højttaler-selvbygger på, er at købe et såkaldt kit, hvor man blot selv skal samle højttaleren. Pladerne er skåret ud, og al det teoretiske arbejde er udført af professionelle i forvejen.

Markedet for sådanne kits er ikke særlig stort i forhold til lande som bl.a. Tyskland og USA. Dansk og Norsk Audio Teknik forhandler de fleste af de kits som er blevet præsenteret i de to danske HiFi-magasiner: "High Fidelity" og "HiFi & Elektronik". Desuden har de mærkevare kits.

En anden måde, er at følge en vejledning fra en bog eller tidskrift, hvor man selv står for alt arbejdet, dog ikke det teoretiske.

Den sidste måde er at gøre det hele selv. Her starter man hel fra bunden og kan ikke blot nøjes med en enkelt weekend, men nærmere adskillige måneder og i nogle tilfælde år før det endelige produkt står færdigt.

Tit er det disse faser en selvbygger kommer igennem og ender således som selvbyggerentusiast indtil en af det modsatte køn får entusiasten på andre tanker :-)


Har du forslag eller kritik er du velkommen til at maile til selvbyg@usa.net

Tilbage til
Skjult_tæller_af_alle_sider Skjult_tæller_af_siden
Om denne side
Hovedsiden
Giv din mening
Opdateret d. 16-05-97 af Claus Sørensen
© 1997 Skandinvaisk Selvbyggerside
Historisk side. Vil ikke blive opdateret.
Historic page. Will not be updated.