Historisk side. Vil ikke blive opdateret.
Historic page. Will not be updated.
Lytterum

Testmusiksiden

Lytterum

Når man er færdig med arbejdet og skal til at evaluere det. Ja så kommer der her nogle forslag til noget testmusik. Testmusik kan deles ind i to grupper. Her vil jeg beskrive nogle af de analytiske numre, jeg selv benytter. De emotionelle må du selv finde frem til.

Dire Straits: "Private Investigation" fra Love over Gold
Her skulle du gerne kunne høre, de forskellige lydspor blive lagt på i begyndelsen af numret. Desuden er det detaljeringsgraden af de indlagte lydeffekter (skridt, glas knuses), der skal fokuseres på. Kan disse stedbestemmes?

Pia Raug: "Jerikos Mure" fra Silke og Stål
Dette er et eksempel på en fremragende dansk optagelse. De forskellige slagtøjsinstrumenter, som kan placeres meget detaileret, giver et meget dynamisk lydbillede. Den opbyggende korsang kan benyttes til at bestemme bredden.

Hanne Boel: "Mocking Bird" fra Kinda Soul
Endnu et dansk eksempel. Hanne Boel skal gerne fremstå klar og tydelgt foran koret. Man skulle gerne kunne mærke varmen i stemmen og nærheden i denne klassiker. Desuden er hele frekvensområdet godt repræsenteret.

Lidingö Kammarkör: "Tre Små Gummor" fra Sound of Quality
Kor sang er noget af det sværeste for et musikanlæg at gengive. Her er det et mere muntert svensk korstykke. Her er det især korets bredde og detaljering. Sound of Quality er en sample fra fire svenske pladeselskaber, som har specialiseret sig i naturlig gengivelse. Desuden kan visse anlæg have problemer med de høje kvindestemmer.

Leif Strands Kammarkör: "O hur saligt" fra Sound of Quality
Endnu en skæring fra Sound of Quality. Her er det et kammerkor sammen med et jazzorkester (Arne Domnérus's Quartet). Læg især mærke til orkestermedlemmernes placering foran koret. Desuden er akustikken gengivet utrolig naturligt.

Tchaikovsky: "1812 Ouverturen" fra Telarc
Denne indspilning har jeg endnu ikke haft lejlighed til at høre endnu, men denne betegnes som en af de klassiske testplader på grund af sine særdeles kraftige kanon (der er en advarsel på coveret om ikke at afspille den ved for højt lydniveau, da det kan ødelægge dit anlæg). Alt dette er læst i DIY-loudspeaker Maillisten.

Der findes desuden deciderede testplader med sweeps (gennemløb af hele frekvensområdet fra 20Hz til 20.000Hz), testtoner ved forskellige lydniveauer og frekvenser, hvid og lyserød støj, specielle lydeffekter, fase/modfase optagelser, stereo/mono optagelser etc. Disse vil der muligvis blive skrevet mere om senere.


Nedenfor er der link til andre testmusikressourcer på nettet.

Testmusiksider

Svensk Svalander Audio AB Audiophile CD/LP Catalog Her er der mange af de specielle audiofile presninger, hvor der er benyttet ekceptionel optageteknik, så lyden fremstår så naturlig som muligt. Der findes også en lille afdeling med deciderede testmusik.

Engelsk Deep Bass CDs Har du brug for punch i mellemgulvet, blafrende bukseben, klirrende glas eller blot test af din seneste aktive subwoofer, så find musikken på denne side.
Hsu Research


Har du forslag eller kritik er du velkommen til at maile til selvbyg@usa.net

Tilbage til
Skjult_tæller_af_alle_sider Skjult_tæller_af_siden
Om denne side
Hovedsiden
Giv din mening
Opdateret d. 27-05-97 af Claus Sørensen
© 1997 Skandinvaisk Selvbyggerside
Historisk side. Vil ikke blive opdateret.
Historic page. Will not be updated.