Historisk side. Vil ikke blive opdateret.
Historic page. Will not be updated.
Tilbehør

Kabelsiden

Tilbehør

Et af de mest diskutterede emner inden for HiFi er, hvor vidt kabler har indflydelse for det samlede musikanlægs formåen og renhed eller ej. Generelt findes der to typer kabler. Højttalerkabler (benyttes mellem højttaler og forstærker) og signalkabler (benyttes mellem forstærker og signalkilder).

Rådet skal her være at gå ind i et HiFi-forretning og lyt til det samme musikanlæg med forskellige højttalerkabler - eller endnu bedre - nogle af de mere seriøse HiFi-forretninger lader en få lov til at tage en samling af forskellige kabler med hjem til afprøvning, så man i ro og mag kan finde frem til, hvilket kable der passer bedst til ens musikanlæg.

Et andet område, som er nært beslægtet med kabler, er stik og bøsninger. Senere vil der komme svar på disse spørgsmål:

Links

Engelsk rec.audio.* FAQ
16 Wire
Her er en masse omkring kabler til hifi-brug. Et godt sted at starte, hvis man vil vide mere om kabler.
William R. Nau

Engelsk Make Yer Own Pure Silver Interconnects Her er opskriften på dine egne sølvkabler. Med eksemple på Kimber, Twisted Pair og Balanceret kabler.
(Er længere nede på siden)

Engelsk Some interesting cable discussions and information... Mange målinger på forskellige typer kabler. Ikke lyttetests - men meget informerende alligevel.
Paul

Tysk FAQ Kabel Her er en masse oplysninger om alle mulige kabler og ikke kun til hifibrug. Hvad er de forskellige ledere på de forskellige stik? Mangler dog bl.a. XLR-stik og andre audiorelevante specialiteter samt de engelske navne for de forskellige typer.
Gernot Zander


Har du forslag eller kritik er du velkommen til at maile til selvbyg@usa.net

Tilbage til
Skjult_tæller_af_alle_sider Skjult_tæller_af_siden
Om denne side
Tilbehørsiden
Hovedsiden
Giv din mening
Opdateret d. 28-07-97 af Claus Sørensen
© 1997 Skandinvaisk Selvbyggerside
Historisk side. Vil ikke blive opdateret.
Historic page. Will not be updated.