Historisk side. Vil ikke blive opdateret.
Historic page. Will not be updated.
Tilbehør

Spike/Absorber-siden

Tilbehør

Underlag til forstærkere m.v.

Der er to meget udbredte teorier vedrørende underlaget for hifiprodukter. Begge er dog forankret i at underlaget skal være stabilt - altså en tæt kontakt til sit fundament. Spørgsmålet er blot hvad der skal betegnes som fundament og hvorledes det bliver forankret dertil.

Fundamentet kan enten være en tung solid granit plade eller selve husets fundament. Hvis den første vælges, kan forstærkeren placeres direkte på fundamentet. Hvis det der i mod er selve husets fundament, skal forstærkeren fysisk forankres. Dette kan ske via et rack af de mere seriøse typer eller ved at opmure en pedistal til vidunderet.

Det vigtigste er at skabe en god kontakt til sit fundament, således at uhensigtsmæssige svingninger kan dæmpes pga. den store fysiske modstand fundamentet udøver.

Geir Arne Sørnes har prøvet A.R.T`s Qdamp grafitklodser under sin forstærker The End - mk3, hvilket har givet ham et enormt meget bedre perspektiv. Jeg selv kender ikke disse klodser, men jeg formoder at det er ovenstående der gør sig gældende.


Har du forslag eller kritik er du velkommen til at maile til selvbyg@usa.net

Tilbage til
Skjult_tæller_af_alle_sider Skjult_tæller_af_siden
Om denne side
Tilbehørsiden
Hovedsiden
Giv din mening
Opdateret d. 9-May-97 af Claus Sørensen
© 1997 Skandinvaisk Selvbyggerside
Historisk side. Vil ikke blive opdateret.
Historic page. Will not be updated.